Kinderen

TIJDENS DE KERKDIENST

Als je op de basisschool zit, is een kerkdienst soms best lastig te begrijpen en soms ook een beetje lang. Daarom is er speciaal voor alle kinderen van de basisschool ‘kindernevendienst’: een soort kerkdienst, maar dan voor kinderen. Het eerste en het laatste deel van de dienst ben je in de kerk, tijdens de rest van de dienst ga je naar je eigen kinderdienst. In de kerkdienst zegt de dominee het als je naar de nevendienst mag. Deze zal in een van de kerkzalen zijn.

  • Voor de peuters en beginnende kleuters van 2,5 tot 5 jaar (tm groep 1 van de basisschool) is er tijdens elke zondagochtend een eigen activiteit. Wanneer de dominee het aankondigt, gaan jullie met een begeleider naar de crechezaal. Je neemt hiervoor de uitgang vóórin de kerk en gaat daarna de trap op. Dan zingen we liedjes en luisteren samen met “Rik” naar een bijbelverhaal. Daarna maken we een werkje of doen een spel. Doordat het in de crechezaal is, is er ook ruimte om gewoon lekker zelf te spelen en te ontspannen.
  • Voor de onderbouw (groep 2 tm 4 van de basisschool) is er elke zondagochtend kindernevendienst. Ook deze kinderen nemen de uitgang vóórin de kerk. Daar wordt er een verhaal verteld uit de Bijbel, zingen en bidden we samen en maken daarna een verwerking.
  • Voor de bovenbouw is er om de week een kindernevendienst. Deze kinderen nemen de uitgang áchterin de kerk en daarna de trap op. Hier word je zelf actief aan het werk gezet. We lezen dan zelf uit de Bijbel en denken samen na over wat je daar in je eigen leven aan hebt. Dat doen we door erover te praten, of te vragen of een puzzel over te maken of door andere creatieve dingen te doen. Kortom ook al zit je in bovenbouw, je leert een hoop en hoeft je niet te vervelen!

We hopen je graag te zien, want ook JIJ MAG ER ZIJN!

 

PEUTERS EN CRÈCHE

Ook voor de hele kleine kinderen is er altijd plaats en extra aandacht. Tijdens de kerkdiensten in de ochtend is er een crèche voor de kinderen tot 4 jaar. Voor de kinderen van 2,5 tot 5 jaar is er tijdens de preek een speciaal peuterprogramma genaamd “Op stap met Rik”.

CATECHISATIE

Er wordt catechisatie gegeven in 3 groepen: 12-13 jaar, 14-15 jaar en 16+

Contactpersoon: predikant@swglisse.nl

KINDERCLUB 8-12 JAAR

Om de 2 weken is op dinsdagavond een clubavond voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. We lezen of luisteren naar een verhaal uit de bijbel, praten daarover met elkaar en doen daarna wat ontspannends.

De avond begint om 18.45 uur en is om 20.00 uur afgelopen. Plaats: kerkgebouw Veldhorststraat Lisse.

 

Meer info @ kidsclub@swglisse.nl