Cursus Gelukkig Leven

Doel

Het programma Gelukkig Leven! helpt je om in de vrijheid te komen, vrede te ervaren en een sterke persoonlijke relatie met God en mensen te ontwikkelen. Jezus biedt genezing en herstel aan; je mag worden zoals God je bedoeld heeft.

Bij Gelukkig Leven! leer je om samen met God op een nieuwe manier naar je leven te kijken en ermee om te gaan, zodat er een diepe duurzame verandering plaatsvindt. Jezus leert om leeg te worden van jezelf, ruimte te geven aan je verdriet en je leven nieuwe inhoud te geven. Je leert alles met Hem te doen. Het uitgangspunt daarbij is de Bergrede van Jezus zoals die in Mattheüs 5:3-10 staat.

Hier vertelt Jezus wie de gelukkigen zijn. Ten diepste zijn dat de mensen die arm durven te zijn en de rijkdom van Jezus aannemen.

 

Voor wie?

 Jezus nodigt alle mensen die ‘vermoeid en belast zijn` uit. Of het nu gaat om identiteitsproblemen, beheerst worden door het verleden, verlies, angst, verdriet, wanhoop, schuld, wrok, boosheid, verslaving, verkeerde gewoontes, beschaamd vertrouwen, pesten, mishandeling, misbruik, relatieproblemen of God niet kunnen vertrouwen, als je verlangt naar verandering, Christus kan herstel en vernieuwing in jouw leven geven. Hij is gekomen om ons te verlossen van onze schuld en om onze lasten te dragen. Hij heeft de dood overwonnen, zodat onze relatie met God hersteld kan worden en we voor altijd mogen leven in Zijn nabijheid.

“‘De Here is nabij de gebrokenen van hart en Hij verlost de verslagenen van geest.’” — Psalm 34:19 (NBG)

GL 2014 from Gelukkig Leven Nederland on Vimeo.

Programma

Met behulp van programmaboekjes en dagboekjes ga je in 17 weken een persoonlijk proces aan vanuit verschillende thema’s, die parallel lopen aan de Zaligsprekingen.

Thema’s zijn bijvoorbeeld: Geen grip hebben, Ongezonde denkbeelden onderkennen, Strijdbijl inleveren, Leven vanuit je nieuwe identiteit, Gods licht verspreiden.

 

Aanbidding in de grote groep

Nadat iedereen zich welkom weet begint de avond met ons te richten op God met zang en muziek.

 

Onderwijs en getuigenis

Je ontvangt onderwijs over de Bijbelse herstelprincipes en hoort ervaringen van mensen die op specifieke levensgebieden vernieuwing of herstel in hun leven hebben ervaren door principes in hun leven toe te passen.

 

Verwerking in kleine groepen

Daarna gaat de groep uit elkaar in kleine groepen, mannen en vrouwen zitten in een verschillende groep. Je krijgt gelegenheid om, misschien wel voor het eerst, met mensen iets te delen over wat er in je leven speelt, aan de hand van de vragen bij het thema. In de groep staat veiligheid, vertrouwen en respect bovenaan. Dit helpt je om open naar elkaar te durven zijn en te ervaren hoe je elkaar kunt steunen, bemoedigen en opbouwen. Iedere groep wordt geleid door twee betrokken groepsleiders, die naast je willen staan en je willen helpen om Jezus Christus te leren vertrouwen en Hem toe te laten in alle facetten van jouw leven. In deze groepen geldt geheimhoudingsplicht naar buiten toe.

 

Afsluiting

De avond wordt afgesloten met een gezellig samenzijn met wat te eten en te drinken.

 

Huiswerk en maatje

Naast deze wekelijkse avonden ga je persoonlijk aan de slag met huiswerk en kan je terugvallen op een zelfgekozen maatje, die jou gedurende het hele programma regelmatig een luisterend oor biedt en jou ondersteunt met bemoediging en gebed.

 

Waarom meedoen aan dit programma?

Omdat dit jouw kans is om stappen te zetten naar een hoopvolle toekomst, door een nieuw leven met Hem te leren leiden. Een gelukkig leven dat nu al begint.

 

Reacties van oud-deelnemers

“Het meest bijzonder was het moment dat God mijn emoties de vrije loop liet gaan en de zware steen eraf tilde.”

“Ik heb geleerd mijn vuist te openen, te vergeven, vergeving te vragen, maar wat belangrijk is, te delen.”

“Door mijn zonden bij Hem te brengen kon ik weer verder met mijzelf en mijn verdriet.”

“Ik weet nu eindelijk hoe het is om te leven in die rust en vrede die Hij wil geven en waar ik al die tijd zo naar verlangd heb.”

“Gelukkig Leven! is voor mij letterlijk een vernieuwing, een soort restauratie, zowel voor mijn geloofsleven als in mijn huwelijk.”

kortom:

Jezus wil je leven herstellen, zodat je volledig tot ontplooiing komt.

 

Data en locatie

Gelukkig Leven! is een intensief programma van een seizoen lang. Elke week is er op maandagavond een bijeenkomst waar we samen ‘aan de slag’ gaan.

Het programma loopt van 23 januari tot en met 5 juni 2017 (m.u.v. 27 februari, 17 april en 24 mei).

Locatie is Buurthuis Salvatori, Wagenstraat 33, Lisse.

Tijd:

Inloop 19.15 uur

Start 19.30 uur tot 22.00 uur

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

Carola Janga,                     tel. 06 14 037 632

Loes Den Butter                tel. 06 48 13 35 34

Jan van Rijssel                  tel. 0252 416 096

Of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De kosten bedragen € 30 voor deelname aan het programma, inclusief de programmamaterialen.

Na jouw aanmelding krijg je een inschrijfformulier dat je moet invullen. Op grond daarvan word je voor het herstelprogramma ingeschreven.