Alpha Cursus

Alpha-cursus, iets voor jou?

Ben je op zoek naar de zin van je leven?

Vraag jij jezelf wel eens af of er meer is tussen hemel en aarde?

Je bent op zoek, maar hebt geen idee waar naar?

Of je wilt nu wel eens meer weten over het christelijk geloof?

Wat is de Alpha-cursus Op een ontspannen manier ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Dat is de Alpha-cursus. Op een Alpha-cursus avond ontmoet je verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. Tijdens de bijeenkomsten wordt op een leuke, eigentijdse manier de basis van het christelijk geloof besproken.

Onderwerpen Op de cursus worden verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals: Is er meer?

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons? 

Wat kun je verwachten Op de Alpha-cursus maak je in ca. tien weken tijd kennis met het christelijk geloof. Bijna alle Alpha-cursussen starten met een gezellige en - natuurlijk - lekkere maaltijd. Een leuke manier om je medecursisten en cursusleiders te leren kennen.  Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over één van de onderwerpen over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Natuurlijk kun je dan al vragen stellen of je eigen ideeën over het onderwerp late horen. 

Wat kost de Alpha-cursus? Deelname aan de cursus is geheel kosteloos.

Nieuwsgierig, interesse?

De alpha-cursus wordt regelmatig gegeven.

We zullen de avond beginnen met een lekkere maaltijd; dus je moet je wel even aanmelden. Daarna wordt het eerste onderwerp behandeld, zodat je een beeld krijgt hoe de avonden eruit gaan zien. De ervaring leert dat deze eerste avond voor veel bezoekers naar meer smaakt. Maar je kan er ook voor kiezen om het bij 1 avond te laten.

De cursus is ook open voor anderen die mee willen doen. Dus als je nog iemand weet…. nodig hem of haar gewoon uit voor deze eerste avond. Gewoon doen!

Op https://alpha-cursus.nl kan je alvast een kijkje nemen.

 

Groeten,

Evert, Paul, Atie, Wim en Christianne

Wil je meer weten, of je aanmelden?
Neem dan contact op met Evert Brouwer (0653126473) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.