Welkom

Lisse is in het voorjaar op zijn mooist. Als alles in de natuur tot bloei komt, trekt dat mensen van over de hele wereld aan. Ze komen vol bewondering onze bloemen bekijken.

Binnen dit mooie dorp is de SWG Lisse één van de kerken. Als gemeenschap leven wij in vertrouwen op God. Wij vertrouwen erop dat Hij goed, trouw, liefdevol en rechtvaardig is. Dit baseren wij op wat wij lezen in Bijbel en zien in het leven, sterven en opstanding van zijn Zoon, Jezus Christus.

Dit geloof maakt van ons een dankbare en hoopvolle gemeenschap. Omdat wij ervaren dat het soms moeilijk is om in vertrouwen op God te leven, helpen wij elkaar daarbij.

Het is de wens van de gemeenschap dat zij door dit vertrouwensvol leven een aanwinst zal zijn voor dorp en streek. Wij heten iedereen welkom die met ons verlangt naar een vertrouwensvol leven.

Het Meldpunt

Vertrouwenspersonen

De SWG in Lisse wil graag een veilige plaats zijn voor iedereen. Dit is in een gebroken wereld helaas niet vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt ongewenst gedrag en misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over grenzen gaan, een te nadrukkelijke aanraking of andere ongewenste intimiteit. Heb jij problemen, vragen of signalen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Dan kun je contact opnemen met één van de interne vertrouwenspersonen of met Het Meldpunt seksueel misbruik in kerkelijke relaties.

Interne vertrouwenspersonen

In de SWG Lisse zijn Hanneke van Veen-Koppejan en Maartje Kammeraat als interne vertrouwenspersonen aangesteld. De interne vertrouwenspersonen werken zelfstandig, zijn neutraal en gaan vertrouwelijk om met verkregen informatie. Dat betekent ook dat er geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan aan de kerkenraad.

Taken

De interne vertrouwenspersonen verzorgen de eerste opvang bij klachten die betrekking hebben op seksueel misbruik binnen kerkelijke relaties. Met eerste opvang wordt bedoeld het bieden van een luisterend oor en het adviseren van de klager. De interne vertrouwenspersoon vormt zich een beeld van de inhoud van de klacht en kan de klager adviseren over vervolgstappen. De vertrouwenspersoon kan desgewenst de klager in het vervolgtraject bijstaan, maar is dat niet verplicht. De taak van de interne vertrouwenspersoon ligt niet op het gebied van pastoraat, hulpverlening, rechtsbijstand of arbitrage. De interne vertrouwenspersoon doet niets zonder de klager hiervan op de hoogte te brengen.

Daarnaast hebben de vertrouwenspersonen aandacht voor preventie en bewustwording van ongewenst gedrag binnen kerkelijke relaties.

Als je behoefte hebt aan een vertrouwelijk gesprek rondom dit onderwerp kun je contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hanneke van Veen-Koppejan                Maartje Kammeraat

 Meldpunt Misbruik

Mocht je anoniem met iemand willen spreken over dit onderwerp dan kun je ook rechtstreeks bellen naar het Meldpunt Misbruik.

Op initiatief van de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerken is de Stichting Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties opgericht. De interne vertrouwenspersonen fungeren als contactpersoon voor Het Meldpunt. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk.

Contact Meldpunt Misbruik

www.meldpuntmisbruik.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.| 06 810 801 17 (ma-vrij 9:00 – 17:00)

Laatste nieuws

(Online) PraiseAvond met thema: Breng ons samen!

Op donderdag 26 november organiseren wij in onze kerk een speciale (online) praise-avond voor en door de gemeente onder leiding van Erwin Hazelaar en band met het thema 'Breng ons samen!'.

Dat klinkt tegenstrijdig in deze tijd, want dat is nu juist wat níet kan! Toch willen we op deze manier met elkaar en met God verbinden, want juist in deze tijd is het zoeken naar hoe we met elkaar en met God verbonden blijven en hem kunnen prijzen!

De PraiseAvond wordt via de livestream (youtube) van de SWG Lisse uitgezonden vanaf 20.00 uur.

Afhankelijk van de situatie in de regio (corona) is het mogelijk om beperkt publiek bij de PraiseAvond te hebben. Hierover volgt te zijner tijd nog actuele informatie. Zet de PraiseAvond alvast in uw agenda!

We willen een gevarieerd programma hebben waarin diverse liederen begeleid door band en/of orgel worden gespeeld en gezongen. Denk dus aan Joh. de Heer, psalmen, gezangen, opwekkingsliederen, andere christelijke muziek of seculiere muziek (met een diepere boodschap).

Heeft u/heb jij een lied dat jou elke keer weer raakt of waar je je door verbonden voelt met God, laat het ons weten!! Voorkeursliederen kunnen voor zondag 8 november worden doorgegeven met het liefst een persoonlijke korte toelichting of filmpje.

We zouden het leuk vinden om tijdens de avond een paar filmpjes van gemeenteleden te tonen waarin ze aangeven welk lied ze aanvragen met een persoonlijke toelichting. Filmpjes kunnen per email of WhatsApp worden aangeleverd naar Annelies Noort: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel: 06-41 49 60 43.
Mocht het u/jou niet lukken om zelf een filmpje te maken, laat het ook weten om dit eventueel samen te regelen!

Zo wordt dit een mooie zangavond tot Gods eer van ons allemaal én weten we ons verbonden met elkaar!

Kerkdienst terugkijken

De kerkdiensten welke afgelopen weken zijn uitgezonden op YouTube zijn hier terug te kijken.

Met elkaar in contact blijven

Aangezien we als gemeente elkaar minder vaak tot niet fysiek zullen ontmoeten is er een besloten facebook-groep opgezet om met elkaar in contact te blijven op een andere manier.

Wil je iets kwijt? Heb je iets moois gezien wat je wilt delen? Een mooie tekst of gebed gevonden?

Laten we elkaar niet vergeten en doorgaan als gemeente van Christus. Ook in deze moeilijke en spannende tijden.
 
Let op:
Deze pagina is alleen voor leden van de SWG. Alles wat hier gedeeld wordt graag vertrouwelijk houden binnen deze groep.
Leden kunnen uitgenodigd worden via deze link: https://www.facebook.com/groups/823498901461964/
 
Goedkeuring zal zo snel mogelijk gebeuren door een van de beheerders