Welkom

Lisse is in het voorjaar op zijn mooist. Als alles in de natuur tot bloei komt, trekt dat mensen van over de hele wereld aan. Ze komen vol bewondering onze bloemen bekijken.

Binnen dit mooie dorp is de SWG Lisse één van de kerken. Als gemeenschap leven wij in vertrouwen op God. Wij vertrouwen erop dat Hij goed, trouw, liefdevol en rechtvaardig is. Dit baseren wij op wat wij lezen in Bijbel en zien in het leven, sterven en opstanding van zijn Zoon, Jezus Christus.

Dit geloof maakt van ons een dankbare en hoopvolle gemeenschap. Omdat wij ervaren dat het soms moeilijk is om in vertrouwen op God te leven, helpen wij elkaar daarbij.

Het is de wens van de gemeenschap dat zij door dit vertrouwensvol leven een aanwinst zal zijn voor dorp en streek. Wij heten iedereen welkom die met ons verlangt naar een vertrouwensvol leven.

Het Meldpunt

Wordt het meer dan praten?

Blijf er niet mee zitten

De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder.

Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt.

Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk.

Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft.

Kijk op                 www.meldpuntmisbruik.nl

Mail naar             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bel naar              06 81 08 01 17      (ma-vrij 9.00 – 17.00)

Laatste nieuws

Mondharmonica workshop in Buurthuis Salvatori

Kom en doe mee met de mondharmonica workshop op woensdag 24 oktober!

De workshop van 23 mei jl., was een groot en gezellig succes.

 

Dat de mondharmonica een beetje een ondergewaardeerd instrument lijkt te zijn bij veel mensen, is niet terecht.

Vanaf de vijftiger jaren wordt de mondharmonica namelijk veelvuldig gebruikt bij o.a. film- en popmuziek, de jazz en de blues en zelfs in licht klassieke muziek kom je hem tegen. Denk hierbij aan namen als Stevie Wonder en Toets Tielemans.

Mensen als Ronald Reagen en Abraham Lincoln waren enthousiaste bespelers van dit instrument.

De mondharmonica is relatief klein en compact, dus eenvoudig mee te nemen.

Toch zit er een melodieus en warm geluid in en het leent zich ook voor allerlei stijlen muziek.

Om u kennis te laten maken met, wat ook wel het mondorgel wordt genoemd, kunt u deelnemen aan een workshop in Buurthuis Salvatori.

 

Deze zal worden gehouden op 24 oktober van 19.30 tot 22.00 uur, inloop 19.15 uur

De kosten bedragen € 13,- p.p., waarvoor u dan ook de mondharmonica mag behouden.

U dient zich VOOR 10 oktober aan te melden bij mij en u betaalt op 24 oktober voor aanvang van de workshop in het Buurthuis.

(aanmelden bij voorkeur per email of telefonisch)

 

Zelf speel ik al enkele jaren op dit instrument en sinds ik in Lisse woon, ben ik ook direct lid geworden van de Mondorgelclub Excelsior in Sassenheim.

Mocht u nog vragen hebben, bel gerust tussen 18:00 en 19:00 uur.

Met een muzikale groet en hopelijk tot 24 oktober.

 

Hans Wensveen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 51038488

Heerlijke huisgemaakte jam te koop

Er is weer volop pruimen-, aardbeien-, en bramenjam te koop. De opbrengst van de verkoop is voor het project Visserschoolkinderen in Botswana. Een potje kost € 2,50.

U kunt bestellen en/of ophalen (bij voorkeur aan het begin van de avond) bij zr. L. van Rijssel, Schorpioen 11 Lisse, tel 0252-412447